Preview Mode Links will not work in preview mode

hetivalasz's podcast

Mar 31, 2022

Mi a baj az itthoni kutatásokkal? A módszertannal van a baj, vagy csak a kutatásokhoz szükséges alapfeltételek elégtelenek? Mi várható a vasárnapi választáson? HetiVálasz podcastunkban Tóka Gábort ezekről is kérdezi Stumpf András és Vörös Szabolcs.


Mar 24, 2022

Az elszabadult központi hatalommal szemben ellenállásra is feljogosító záradék miatt a magyar jogtörténetben óriási karriert befutó Aranybullát helyezi új megvilágításba Zsoldos Attila történész, kutatóprofesszor, az MTA Filozófiai és Történettudományok Osztályának elnöke. Hol fordították...


Mar 16, 2022

Németország a hadseregére költ, a semleges államok fegyvert küldenek – új Európa alakul az orosz invázió miatt. Van-e értelme a szankcióknak? Elérhető-e a leválás az orosz energiafüggésről?  Vendégünk Molnár Tamás Levente külpolitikai elemző (Külügyi és Külgazdasági Intézet)


Mar 10, 2022

Oroszország még arathat győzelmeket Ukrajnában, végső veresége azonban már most garantált – állítja Karácsonyi Dávid geográfus, a posztszovjet térség kutatója. Miért mondja ezt? Hogyan születik meg az egységes ukrán nemzet a szemünk előtt?


Mar 3, 2022

Rácz András Oroszország-szakértővel (Stratégiai Védelmi Kutatóintézet) és Resperger István ezredessel (NKE, Nemzetbiztonsági Intézet, igazgató) beszéljük át a háborús helyzetet. Van-e reménye Ukrajnának? Hogyan épül(t) fel az orosz támadás, és elkerülhetetlen volt-e a háború? Baj-e, hogy...